Englisch
Germany
nederlande
Unsere Labor

Storage Recovery - Server Recovery - SAN, NAS Server Recovery

Storage recovery is één van de specialismes van AABBOO. In samenwerking met enkele toonaangevende RAID, Storage en harde schijf specialisten, bieden wij een breed netwerk van specialisten aan. Daardoor hebben wij de nieuwste en de meest geavanceerde technieken in huis om zelfs in de moeilijkste gevallen van RAID of storage schade, deskundige hulp te kunnen bieden.

Dit zorgt voor gebundelde know-how voor professionele en veilige redding van RAID, NAS, SAN, DAS en SNAP servers. Daarnaast zijn wij ook in staat om systemen van overheden, universiteiten, data centers, ISP’s en bedrijven veilig, discreet en betrouwbaar te herstellen.

Storage recovery is een complexe toepassing en dient enkel overgedragen te worden aan specialisten. Wij kunnen ons met trots dé specialist noemen op datarecovery gebied. Met een hoge succespercentage hebben wij in de loop der jaren een zeer goede reputatie ontwikkeld. En dit allemaal tegen betaalbare kosten voor u als klant!

Server Recovery

Opslag systemen voor de opslag van grote hoeveelheden zijn doorgaans erg geavanceerd. Zij bestaan uit verschillende componenten, en bieden vele voordelen. Aan de ene kant bieden zij een goede bescherming van gegevens. Deze zijn meestal parallel op meerdere media en systemen opgeslagen, zodat in geval van een crash of iets dergelijks de volledige gegevensset kan worden gereconstrueerd. Storage recovery is een mogelijkheid daartoe. Een ander positief aspect is de snelle beschikbaarheid van gegevens. De gegevens die zijn opgeslagen in verschillende systemen, kunnen parallel aan de ontvanger worden verzonden. Een nadeel van een dergelijk systeem zijn de relatief hoge kosten die het met zich mee kan brengen.

De meest voorkomende vorm hiervan is het geheugen netwerk opslag. De gegevens in een netwerk van verschillende digitale opslagmedia worden verspreid opgeslagen. Er zijn een aantal verschillende concepten en technologieen op dit gebied.

SAN - NAS Server Recovery

SAN. De meest bekende op dit gebied is de SAN - Storage Area Network, hierbij worden harde schijven in een server systeem geintegreerd.

NAS. Een andere variant is de NAS (Network Attached Storage), die de massamediaopslag in een local area network verbindt.

SAS. Verwant aan dit doel is SAS (Server Attached Storage). Met dit concept wordt opslagmedia die rechtstreeks zijn aangesloten op een server die hiervoor uitsluitend bestemd is bedoeld. Strikt genomen worden de interne harde schijven van een server als SAS aangemerkt.

DAS. Das (Direct Attached Storage) is een massageheugen die rechtstreeks op een computer aangesloten wordt. Het kan een enkele harde schijf of een aantal gebundelde schijven betreffen.

Deze opslagsystemen worden gebruikt wanneer grote hoeveelheden gegevens, efficient beheerd moeten worden. Vooral bij de overheid, het bedrijfsleven en het internet spelen deze opslagfaciliteiten een belangrijke rol. Grote database systemen zijn in vele gevallen de oplossing voor de individuele gegevens snel en veilig te kunnen gebruiken en te behouden. In het geval van dataverlies van deze belangrijke informatie, zal AABBOO GmbH altijd storage recovery uitvoeren om de data te herstellen.

Verschillende opslagsystemen

SAS - Attached Storage Server - en DAS - Direct Attached Storage
De SAS - Attached Storage Server - is een eenvoudig systeem voor het geheugen, die rechtstreeks is verbonden met een server. Deze omvatten onder andere, interne en externe harde schijven en disk arrays. Niet zelden wordt in dit verband de term DAS - Direct Attached Storage gebruikt. Deze vorm van geheugen is niet geïntegreerd in een netwerk. De gegevens worden, zoals met de meeste massa-opslag, in blokken overgedragen.

SAN - Storage Area Network
In het algemeen is het gebruik van het LAN (Local Area Network) wijdverbreid. SAN is geen netwerk voor communicatie, maar een netwerk om gegevens te verstrekken. SAN is aangesloten op een server systeem en individuele computers en combineert deze met een harde compound. Voordelen van een dergelijk systeem zijn de hoge flexibiliteit en de betrouwbaarheid. Bovendien kunnen de gegevens centraal worden beheerd. In het algemeen, kunnen SAN systemen welke uitgerust zijn met glasvezel kabel, gigantische overdrachtsnelheden tot 16 Gbit realiseren in theorie.

NAS - Network Attached Storage
Een NAS is een opslagsysteem dat is aangesloten op een lokaal netwerk om extra capaciteit te benutten. De NAS is vaak een aparte schijf, maar kan ook gecombineerd met een SAN zijn. Door rechtstreekse verbinding te maken met het lokale netwerk is de overdrachtssnelheid van dit systeem niet per se de beste, maar in de meeste gevallen voldoende. De voordelen van dit systeem zijn de snelle installatie en eenvoudige administratie. Veel bedrijven maken gebruik hiervan om grote hoeveelheden gegevens die opgeslagen zijn het hoofd te bieden . De veiligheid is bij deze vorm van opslag is ook gegarandeerd.

SNAP - een variant van NAS
Een SNAP-server opereert op basis van een NAS-systeem en heeft het voordeel dat het ook zonder gedetailleerde kennis kan worden bediend. Hiernaast heeft een SNAP-server ook veel geheugen beschikbaar. Een SNAP-server kan ook in een bestaand netwerk worden geïntegreerd en kan snel in gebruik worden genomen. De opslagcapaciteit kan meerdere terabytes bevatten en zal tevens door speciale software worden aangestuurd. Vanwege de goede prestaties en lage prijs van deze servers worden deze vaak in kleinere en middelgrote ondernemingen ingezet. Het onderhoud en het beheer van een werknemer zonder speficieke kennis van netwerken en opslagsystemen is voldoende.

Het is duidelijk dat de overheid, bedrijven en instellingen cruciale data hebben opgeslagen op servers. In het geval dat deze data verloren gaat, kunt u altijd vertrouwen op de storage recovery die AABBOO GmbH biedt.